Klíma telepítés

Klímatelepítés és beszerelés előtt érdemes kikérni szakember tanácsát, egy helyszíni felmérés során felméri a helységet és tájékoztatja önt a lehetőségekről. Nálunk ingyenesen lehetőség van helyszíni felmérésre!

Mielőtt bárki belekezdene a klímaszerelésbe mindenképpen érdemes megkérdezni a társasház közös képviselőjét valamint a szomszédokat a kültéri egység elhelyezéséről.

Ha egy társasház oldalán egyetlen kültéri egységet sem lát, akkor elkezdhet gyanakodni azon, hogy nem lesz könnyű a helyzet.

Klíma telepítés, felmérés
figyelem

Csak olyan klímaszerelővel szereltesse be az új klímaberendezését, akinek az adószámát beírva az alábbi oldalon, jogosult a klíma szakszerű beszerelésére!

Indokolt a felmérés?

Egyszerű esetekben, például egy családi házban vagy panellakásban, nem feltétlen kell előzetes felmérést kérni, elég a készüléket és annak teljesítményét kiválasztani. A helyszínre érkező szakember a telepítés megkezdése előtt javaslatot ad, és közösen megbeszélik a legmegfelelőbb elhelyezést.

Bonyolultabb szerelési helyeken, mint például tetőterek, bérházak, üzletek, irodák esetén mindenképpen szükség van előzetes felmérésre.

Foglaljon időpontot az ingyenes felmérés elvégzésére!

Split klíma telepítés

sokak által kedvelt
54 000.- Forinttól
  • Leggyakoribb és leggyorsabb megoldás
  • Könnyen telepíthető szinte bármilyen helyszínre
  • Kedvező ár
Népszerű

Multi klíma szerelés

praktikus
100 000.- Forinttól
  • Működése és szerelése hasonló a Split klímához
  • Egy kültéri berendezéshez több beltéri egység csatolható
  • Sokszor kedvezőbb ár, mint több mono megoldás

Ezektől eltérő klímaberendezések – például légcsatornázható klímaberendezések – komoly tervezői munkát igényelnek, sok esetben több napos szerelési idővel és teljesen egyedi árajánlattal.

Fontos tényezők a klíma elhelyezésekor

amiből könnyen el tudja dönteni, hogy egyszerű vagy bonyolultabb szerelésről van szó

Az egységek elhelyezése szempontjából nagyon fontos a szerelhetőség és a megfelelő légáramlás. Egy berendezést nem csak telepítéskor kell tudni megközelíteni, de az évenkénti karbantartás és az esetleges javítás esetén is könnyen hozzáférhetőnek kell lennie maradnia.

  • A könnyű hozzáférés a beltéri egységek esetén általában nem jelent problémát. Viszont közvetlenül a szekrény fölé nem érdemes szerelni.
  • Fontos a huzatmentes elhelyezés, mely kis szobák esetén gondot okozhat. Nagyobb helyiségek, például nappali esetén, a huzat hatás csökkentését akár 2 db kisebb beltéri egység elhelyezésével könnyű megoldani. Kisméretű szobákban a készüléket úgy kell elhelyezni, hogy az ne fújjon az ágyra és főleg ne a fejre. Ha egy mód van rá, kerüljük azt a megoldást, hogy egy nagyobb készüléket telepítünk egy szűk folyosóra és az ajtókat nyitva hagyva várjuk a hűtött levegő beáramlást. A megoldás azért nem előnyös, mert a készülék gyorsan lehűti a szűk légteret és ez által leszabályoz, vagy akár le is kapcsolja a hűtést és főleg a fűtést, tehát nem lehet kihasználni a készülék nagy teljesítményét.
  • A kültéri egységek helyének kiválasztásánál nagyon fontos, hogy a klíma kültéri úgy legyen felszerelve, hogy azt akár szét is lehessen szedni anélkül, hogy le kelljen szerelni.
  • Sűrűn lehet találkozni olyan klímaszerelésekkel, ahol a kültéri egységet nem vagy csak nagyon nehezen lehet megközelíteni. Ezeket a helyeket lehetőleg kerüljük el, mert a klímatelepítés, karbantartás és az esetleges javítás árát nagymértékben befolyásolja.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.