Klíma tisztítás, klíma karbantartás

A klíma karbantartás, klíma tisztítás nálunk nem abból áll, hogy csak befújunk és kész, aki 10 perc alatt végez egy berendezéssel azt nem nevezzük szakembernek!

A klíma tisztítás tartalmazza:

Klíma karbantartás

Klíma tisztítás menete

A klíma tisztítás a beltéri egység tisztításával kezdődik, melynek hőcserélőjét a készülék kikapcsolt állapotában egy fertőtlenítő folyadékkal befújunk.

A készüléket ezután visszakapcsoljuk és járatjuk, aminek hőcserélőjéről a fertőtlenítő folyadékot a cseppvíz elvezető csőbe is belemossa.
Mialatt a fertőtlenítő hat, a beltéri porszűrő hálóit langyos szappanos vízzel csap alatt elmossuk, amik mosás után visszarakhatók a beltéri egységbe.
Ha különleges szűrőbetéteket is tartalmaz a készülék azt mindig az adott készülék használati utasításának megfelelően tisztítjuk.
Előfordulnak extrém koszos beltéri egységek, amiknek a tisztításához magát a készüléket is szét kell szerelni, és ki kell takarítani, ez esetben már karbantartásról beszélünk és egy úttal mélyebb átvizsgáláson esik át a készülék.

A kültéri egység tisztítása általában levegővel történik, amit lamellái közé fújunk, így a berakodott por, vagy szösz eltávozik a hőcserélőből. A művelet lényege, hogy a kültéri hőcserélőjét átjárhatóvá tegyék a levegő számára. Amint ezt elvégezték, azzal a kültéri egység tisztítása késznek mondható.

Előző
Következő

A klíma tisztítás gyakorisága

A klíma tisztítás gyakoriságát illetően a gyártók az évi két alkalmat írják elő. A klíma karbantartását és tisztítását célszerű minden klímaszezon előtt, illetve után elvégezni. A szezon előtti tisztítás nagy előnye, hogy a nyár beköszöntével nem kell várnunk a szerelőre.  Szezon alatt a klímás szakemberek  túlterheltsége miatti  várakozást is  megúszhatjuk.

Hívjunk szakembert vagy oldjuk meg házilag a klíma karbantartását?

Ha a tisztítás menetét nézzük igazából nincs szó bonyolult dologról, ám, ha a felhasznált vegyi anyagokat, a kültéri egység olykor nehéz megközelíthetőségét, vagy a karbantartás eszközeit vesszük alapul, akkor inkább azt javasoljuk, hogy a tisztítást és karbantartást bízza szakemberre. A szakembereknek  megvan  a tapasztalata, és jártassága a tisztítás területén, aminek hiányában egy laikus akár a berendezés tönkretételét is okozhatja. Nem beszélve arról, hogy  balesetet is szenvedhet. A gyártók pedig egyenesen előírják a készülékek garanciális feltételeiben a hozzáértőkkel történő karbantartást, így erősen javallott a tevékenységhez szakembert hívni.

A klíma tisztítás és klíma tisztítási munkáinkat Budapest és Pest megye területén végezzük. Amennyiben ezen területeken kívül lenne szüksége karbantartásra, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.