Mivel tudja segíteni a munkánkat?

A szakszerű klíma telepítés egyik fontos feltétele a megfelelő munka környezet. A munkavégzés során kizárható a baleset és a vétlen károkozás egyaránt. A szerelés helyén gyakran előfordulnak virágok, televíziók, bútorok, melyeket a munkálatok idejére ideiglenesen el kell távolítani.

A klíma beszereléséhez elegendő helyre van szükségünk. Nagy mennyiségű szerszámmal dolgoznak a kollégák, és a berendezésnek is el kell férnie ahol a szerelés történik.

Amennyiben szükséges, az útban lévő tárgyakat segítenek elpakolni a kollégák. Ezért a törékeny darabokat már a szerelés megkezdése előtt helyezzék biztonságba, mivel rendkívül kellemetlen lehet, ha véletlenül mégis sikerül felborítani a klímaszerelés közben.
A jól előkészített területen van helyünk letakarni a munkaterületet, kipakolni a szerszámokat és a klímát, majd nyugodtan rendezetten véghezvinni a klíma beszerelését. Majd  munka végeztével feltakarítani.

Beltéri klíma elhelyezése

A klíma megvásárlása

Tanácsként azt javasolnám, hogy a berendezést kizárólag attól a cégtől vásárolja meg, amelyik a berendezés beszerelését is elvégzi. És így garanciát vállal az egész rendszerre.

Miért fontos ez? Nem lesz mutogatás a telepítő cég és a klíma forgalmazója között, hogy kinek a felelőssége a javítás és a garanciális ügyintézés. A garancia mindig egy kényes kérdés. Amikor a hibás klímát kell megjavítani, olyankor mindenki szereti felemelni a kezét.

A klímával foglalkozó cégek igyekeznek megbízható és megfelelő háttérrel rendelkező berendezést ajánlani, mivel eltérő ügyféligényeket kell kiszolgálniuk.

A klímás cégek szezonon kívül felszerelnek bármilyen, a vevő által beszerzett berendezést, és a munkájukra garanciát is adnak. Olyan esetről azonban még nem hallottam, hogy elkezdenének alkatrészért rohangálni egy klímához, amihez nem ők adták a garanciát. Tehát akitől megvásárolták, az illető vállalja a garanciát is érte és intézze a macerás javítást.

Nincsen olyan műszaki cikk, amit ne lehetne a hivatalos kereskedéseknél olcsóbban beszerezni az interneten. Ezek az ismeretlen forrásból származó berendezések lehetnek szlovák, ÁFA mentes vagy Európában nem is forgalmazott berendezések, amelyekkel akár még jól is járhat a vásárló, amíg nem merül fel valamilyen probléma.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.