Daikin klíma

A  Daikin klíma a Daikin Industries Limited egy japán tőzsdén jegyzett vállat, amelynek fő profilja fűtő, szellőztető és légkondicionálók, hőszivattyú berendezések gyártása. A céget 1924-ben Osakában alapították, és mára már a világ egyik első számú légkondicionáló vállalatává lépett elő. A vállalat két terméke, a VRV és az Athema hőszivattyús rendszerek már több mint ötszázezres darabszámban keltek el Európában.

A magyarországi képviselet 1991-ben jött létre Daikin Hungary Kft néven. 2001 óta a Daikin Airconditioning Central Europe GmbH leányvállalata. Az itthoni képviselet lakossági, ipari és kereskedelmi használatra forgalmaz hőszivattyúkat, klímaberendezéseket és folyadékhűtőket. Ezeken felül kereskedelmi hűtést biztosító termékeket, folyadékhűtőket (vizes és levegős) is árusít ipari célokra.

Daikin klíma - Klimamate.hu

Daikin – a klímák Rolls Royce-a

A Daikin 2006-ban felvásárolta a McQuay klímagyártót, így a korábban McQuay név alatt gyártott termékeket 2013-tól már Magyarországon is Daikin márkanév alatt forgalmazzák tovább. A Daikin klíma berendezéseket tekintik a klímák Rolls Royce-ának, nyilván vannak középkategóriás termékeik is, de a Daikin klíma az Daikin.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.